Musik- sådan begyndte det

Klostret i Ystad

Del artiklen her

Verdenspremiere på Archæomusica, som er en udstilling om lyd og musik fra fortidens Europa. Følg med på en rejse tilbage til musikkens oprindelse. Lyt, oplev og prøv de unikke instrumenter. Udover en multimedie-helhedsoplevelse vil der være koncerter, forelæsninger og workshops.

Den 6. juni er der verdenspremiere på Archæomusica, en unik udstilling som fører publikum tilbage til musikkens oprindelse og udforsker den ældste musikhistorie fra stenalderen og Pompeji til middelalderen. Det er en udstilling for alle sanser, og ved hjælp af moderne teknik og hundredvis af genskabte musikinstrumenter kan publikum opleve Europas tidligste musik og desuden prøve et udvalg af instrumenterne.

Neandertalfløjter, bronzealderhorn og antikke lyrer

Premieren på Archæomusica, som er en del af et omfattende EU-projekt, EMAP finder sted i det 750 årige kloster i den kønne lille by Ystad, der er udvalgt blandt flere andre europæiske byer. Musik i Syd er EMAP’s institutionelle base og projektejer i Sverige. Udstillingen Archæomusica er et samarbejde med Ystad kommune. Musikarkæologen Cajsa S Lund, som er projektleder siger: ”Det er en glæde, at vi er værter for udstillingen, som er unik af sin art. Håndværkere fra hele Europa har fremstillet kopier af fund, som vises på udstillingen, for eksempel en neandertalfløjte fra Slovenien, antikke lyrer fra Grækenland og blæseinstrumenter fra Pompeji. Der er flere fund fra Skåne, som også vises på udstillingen; bronzealderhorn fra Gullåkra og stenaldertromme fra Västra Hoby. Nær forbindelse til Ystad har slaginstrumentet af bronze fra Balåkra. Det er fra samme tid, som kongegraven i Kivik, hvilken man kan besøge på udstillingen Soundgate.” Archæomusica vises på Klostret i Ystad fra 6. juni 2016 til 8. januar 2017 og fortsætter derefter videre til Spanien.

”Archæomusica er årets største kulturbegivenhed i Ystad, og det er en ære at kunne tilbyde en international udstilling af denne dignitet. Vi tror, at den lokker mange besøgende, ikke bare fra Ystad og Skåne, men fra hele Norden og delvis fra Europa”, siger Charlotta Blom, kulturchef i Ystad kommune.

Læs mere på www.ystad.se/archæomusica

Rutevejledning

Rutevejledning