Småland

Del artiklen her

Småland er hjemsted for Astrid Lindgrens verden, møbelriget og meget mere.

Småland for alle sanserne

Tyttebær, stilhed og gigantiske fyrskove. Børnelatter, revolverskud og Astrid Lingrens forunderlige og eventyrlige verden. Kæmpe naturreservater, Sveriges næststørste sø og skærgård. Småland rummer det hele.

De flaskegrønne skove, de mere end 5.000 søer og de små, røde landmandssteder er som taget ud af den folkekære forfatter Astrid Lindgrens bøger. Og det er slet ikke så mærkeligt, for det var i Småland og i området omkring Vimmerby, at Lindgren fandt inspiration til de fortryllende bøger om Emil, Pippi, Madicken og alle de andre børnefavoritter.

Ferie for børnene

En børnefavorit er forlystelsesparken Astrid Lindgrens Verden også. Et fantasiens land, hvor børnene kan hilse på alle figurerne helt i Astrid Lindgrens ånd. Ønsker man mere action for familiens små, så tag til det vilde vesten i High Chaparral, hvor børnene kan hjælpe med til at fange de berygtede Dalton-brødre.

Glasriket, Möbelriket og polkagrise

Småland har i århundrede været centrum for den verdensberømte svenske glasproduktion. I området omkring Växjö findes mere end 13 glasværker – med Kosta Boda og Orrefors som de største og mest kendte – og en lang række mindre glaspusterier, hvor besøgende kan beundre de dygtige glaspustere og selv prøve kræfter med det ædle håndværk.

Lidt nord for Glasriket ligger Möbelriket, hvor man i Värnamo blandt andet kan besøge den berømte møbelarkitekt Bruno Mathsson Center.

I den nordligste del af Småland ligger Sveriges næststørste sø, Vättern, der fra bredden i den idylliske by Gränna, der er mest kendt for den rød-hvide bolsjestang, polkagrisen.

Anbefalede aktiviteter