Sverige – for og med børn

Har I lyst til en rigtig familieferie, hvor samvær og oplevelser er i centrum, så er Sverige det helt rigtige rejsemål.
I Sverige er der nemlig plads og tid til at være sammen og masser af sjov og lærerige aktiviteter at være sammen om - hele familien!
De svenske fjelde har nogle af Europas mest familievenlige skisportssteder. Ude i den store svenske natur er der også mulighed for at sejle havkajak langs vestkysten eller sejle med tømmerflåde ned af Sveriges største elv, Klarälven, gennem de store skove i Värmland. Eller tage på rideferie ude på Gotland? Eller tage en hel dag ud til bare at opleve nogle af Sveriges slotte, herregårde eller gamle vikingesteder.
I og rundt om Stockholm, Gøteborg og Malmø er der en række spændende tema- og forlystelsesparker, zoologiske haver og dyreparker og museer, der kan give børn – og deres forældre – masser af gode ferieoplevelser.

Forlystelser, dyreparker og interaktive videnskabsmuséer
Det bliver med garanti både aktivt og sjovt i forlystelses- og oplevelsesparker som Tosselilla i Tomalilla, det legendariske og store Liseberg i Göteborg, Astrid Lindgrens Verden med Pippi, Emil og alle de andre i Vimmerby, High Chaparral - Wild West parken i Småland - eller Ølands Dyrepark, der både har masser af dyr og masser af forlystelser. Grænsen mellem forlystelsesparker og dyreparker er i det hele taget flydende i Sverige.

Mange dyreparker har også forlystelser som for eksempel svømmebassiner med vandrutsjebaner. Det kan I blandt andet opleve i Skånes Djurpark, verdens største dyrepark for udelukkende nordiske dyr. Mere klassiske parker inkluderer for eksempel Eriksberg Vildt- og Naturpark i Blekinge, Borås Dyrepark, med den kæmpe store savanne, eller Nordens Ark i Bohuslän.

Et Eldorado af udfoldelsesmuligheder for børnefamilier
Fysiske aktiviteter på 'højt plan' - i trætoppene 6 meter over jorden - kan opleves i Dalslands Aktiviteter i Ed, eller i Upzone i Borås. Desuden er et altid sikkert – og mere jordnært – hit for hele familien en tur på skinnecykler på nedlagte jernbaner i Skåne, Småland eller Dalsland.

Det er altid nemt og bekvemt at rejse med familie og børn i Sverige, for på både hoteller, campingpladser, restauranter og attraktioner er børn og børnefamilier altid velkomne.

Tag hele familien med!

Spændende oplevelser i børnehøjde

Dyreparker og safari i Sverige

Er du en vandhund?

I vandet

Lærerig ferie

Leg og lær

Din guide til familieaktiviteter i Sverige

Hvor skal vi hen?

Dyreparker

Borås Dyrepark Kolmården Kosterhavet National Park Orsa Björnpark Skånes Djurpark Skullaryds elgpark Virum elgpark

Aquarier

Malmøhus Slot

Forlystelsespark

Ädelfors Guldvaskning Astrid Lindgrens verden High Chaparral Liseberg Nils Holgerssons verden

Attraktioner

Kosterhavet National Park Kullabergsguiderna Nils Holgerssons verden Sofiero Slot Turning Torso

Museer

Birgit Nilsson Museum Gøteborgs naturhistoriske museum Huseby Bruk IKEA-museet i Älmhult Kristianstad Konsthal Malmø Kunsthal Sagomuseet

Seværdigheder

Ängelholm Bosjökloster Fredriksdal Museer Glimmingehus Gøteborgs naturhistoriske museum Hotel Riviera Strand Järnvägens Museum Kiviks Musteri Kungsbygget Äventyrspark Lekoseum Malmø Skånes Djurpark Tosselilla Sommarland