Hvor kunst, natur og historie mødes

Wanås Slot og Kunstpark

Del artiklen her

Her mødes natur, kultur og historie. Få et pust af historiens vingesus fra Wanås Slot, oplev den særlige udendørsinstallation af samtidskunst i kunstparken og nyd naturen i et af Skåne mest grønne områder.

Wanås slot – mærk historiens vingesus

Wanås er et slot fra middelalderen og har en fantastisk historie at dele. Pga. dets udsatte beliggenhed har slottet nemlig spillet en helt særlig rolle i krigen mellem Sverige og Danmark.
På slottet har dermed en række spændende historier om bl.a. den nordiske 7 års krig ( 1563 og 1570), og området var tilholdsted for den danske guerillahær under Snapphanekrigen (1675-1679). Derfor er Wanås i høj grad en del af den fælles dansk-svenske historie.
På Wanås kan du også få indblik i driften af det økologiske økologisk land- og skovbrug. Wanås Slot är en privatbostad och är inte öppet för allmänheten.

Wanås Konst – hvor kunsten møder naturen

Wanås skulpturpark er et enestående sted med sine årlige udstillinger, smukke udstillingsbygninger og den fantastiske skulpturpark. Skulpturparken omfatter over 50 permanente værker af internationalt anerkendte kunstnere som Ann Hamilton, Per Kirkeby, Maya Lin, Yoko Ono og Robert Wilson. Skulpturparken er åben dagligt, døgnet rundt.

Barrierer - Wanås store udstilling i 2015

Den store udstilling i 2015 hedder Barrierer, som udstiller sydafrikanske kunstner, der knytter værkerne til Wanås som rum. Værkerne i udstillingen omfatter bl.a. stemmer afspejler forskellige trossamfund, en kvindelig hærfører, et portræt af træstammer i storformat og en besjælet, hemmelighedsfuld skulptur.

Udstillingen løber fra 17 maj til 1 november, 2015.

Barnboken

Børnebogen er fortællinger med bilder for børn og unge. Det er kendte svenske forfatter og kunstnere, der går sammen om at skabe en anderledes oplevelse for børn og unge. Udstillingen løber fra 14. juni til 1. november 2015.

1 kubik konsthantverk – Konsthantverkscentrum på Wanås Konst

Kunsthåndværk og billedkunst går hånd i hand. I foråret indleder Konsthantverkscentrum och Wanås Konst et samarbejde, hvor genrerne mødes. Indledningsvis er udstillingen ”1 Kubik konsthantverk” med Esmé Alexander, Sofia Björkman, Ellen Ehk, Karin Johansson, Mårten Medbo, Jennie McMillen, Masayoshi Oya og David Taylor. Udstillingen løber fra 14. juni til 1. november 2015.

Kunst og spa

Kombiner dit valg af udstillinger med et ophold på Pappersbruket i Östanå. Det er en tidligere papirfabrik, som nu rummer et spændende hotel, spa og restaurant. Køkkenets ambition er at skabe et raffineret landkøkken. Du kan naturligvis også overnatte i Kristianstad eller Hässleholm. Se pakketilbuddene her på siden.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider og entré

17/5 - 27/9
10-17
3/10-1/11
11-16
Voksen
50-130
Studerende
40-110
Børn under 18 år
Gratis

Åbningstider og entré

Læs mere

Inspiration fra

Wanås Slot og Kunstpark