Midt i Nord-Europas største alpinområde

Stöten

Del artiklen her

Stöten er en del av området Sälen og har Sälens største fallhøyde på hele 370 meter. Her finner du både bratte og lange løyper. Løypene er i alle vanskelighetsgrader, men gir særskilt mange utfordringer til våghalsene.

PÅ ALPINT I STÖTEN

Med sine 33 løyper har Stöten et virkelig stort alpint område. Er du en våghals? Kast deg ut i den utfordrende bakken Älvan, som med sin helning på 47 grader er Sälens bratteste. Liker du bedre å kjøre store, myke carvingsvinger, hvor skiene skjærer gjennom preparert snø som en varm kniv i mykt smør? Prøv Mormors Störtlopp som med sine 2,6 kilometer er områdets lengste bakke. Dessuten har Stöten sin helt egne "Stöten Adventure", 8 arenaer med forskjellige temaer. Her kan man måle krefter med fart, hopp og ski-cross, eller la barna ha det gøy i en egen eventyrløype.

Stöten YouTube Channel

PÅ LANGRENN I STÖTEN

Det finnes flere ulike langrennsløyper i Stöten. Du finner distanser på 3,5 og 7 km. Vil man ha større utfordringer og i tillegg få sjansen til å se kongeørn, fjellrev, bjørner og jerver, så kan man ta heisen helt opp på toppen av fjellet hvor det finnes det to løyper: Toppsporet på 3 km, og det mer utfordrende Fjällspåret Östra Granfjälet på 16 km. Toppsporet ligger helt øverst på fjellet og tar du stolheisen opp dit, får du en enestående 360 graders utsikt over hele fjellet.

AKTIVITETER I STÖTEN

Stöten byr også på masse lek, moro og opplevelser dersom du trenger en liten pause fra skiene. Meld barna inn i "Vargklubben", hvor man kan bli med på skattejakt, se film og være med på barnas afterski. Dersom dere ønsker dere noen litt annerledes naturopplevelser, så prøv for eksempel hundesledekjøring eller snøscooter.

LES MER OM STÖTEN

Les mer om Stöten og book på stoten.se

Ski info

Antall bakker
33 stk
Antall heiser
18 stk
Langrennsløyper
6 stk
Snowparks
2
Største fallhøye
370 m

Ski info

Les mer

Inspiration fra

Stöten