Elgsafari

Skullaryds elgpark

Del artiklen her

Småland har ikke mindre end 12 elgparker, og mellem Eksjö og Aneby i det smålandske højland finder du det seneste skud på stammen – Skullaryds älgpark.

Elgparken drives af blot 20-årige Erik, som er en ildsjæl, der brænder for det område og den natur, han er født i. På forældrenes gård var der allerede et hjortehegn, og Erik tog udgangspunkt i det, da han byggede Skullaryds älgpark, som åbnede for offentligheden i 2014.

Besøgende har mulighed for at komme ud i naturen og se de vilde svenske dyr i deres naturlige omgivelser. Dyrene lever som i det fri, da indhegningerne er store, og besøgende kører gennem området i en stor vogn, der bliver trukket af en traktor. Dyrene, både elge og hjorte, er vant til vognen og er ikke bange for den. Undervejs fortæller guiden om dyrene. Det kan anbefales at tage en kikkert med.

Skullaryds älgpark ligger på Skullaryd gård, hvis historie strækker sig helt tilbage til 1800-tallet. Gårdmiljøet er typisk for Småland med marker og sten- og trægærde i et bølgende landskab. På gården er der også en café, hvor man kan spise frokost eller drikke en kop kaffe. Og så er der selvfølgelig også en souvenirbutik, hvor man kan erhverve sig alt med elg!

Kontakt

0738122868
E-mail os
Website
Kontakt

Åbningstider og priser

Juni, juli, august.
Åbent
Mandag til søndag
kl. 10
Voksen
150 SEK
Børn
50 SEK

Åbningstider og priser

Læs mere