Motorcykler fra hele verden

MX World Collection

Del artiklen her

Velkommen til et af Europas største museer for alle der er vilde med motorcykler i almindelighed og motocrosser i særdeleshed.

Velkommen til et af Europas største museer for alle der er vilde med motorcykler i almindelighed og motocrosser i særdeleshed.

I januar 2014 åbnedes portene til det nye motocrossmuseet MX World Collection i Vimmerby. Manden bag museet er Magnus Frodig, som gennem mange år har skaffet en stor samling af specielle sager inden for motocross. Han har også renoveret et stort antal motocrosscykler og viser sin specielle samling til almenheden for at bevare den fantastiske motocrosshistorie.


De seneste år har han mest samlet på unika motocrosscykler som specielle fabrikscykler og crosser kørt af kendte førere samt omkring ti verdensmestercykler.

Bygningen er helt ny og specialbygget til formålet. Her er også café, værksted og vaskehal.

I underetagen vises standardcrosser sammen med klenodier fra kendte førere samt en præsentation af føreren. Den ældste cross er fra 1958, men i tidslinjen for Husqvarna er det dog en cykel med sideventil fra 1929, som har flest år på bagen. Tidslinjerne strækker sig helt frem til nutid.

På første sal er der specielle cross- og endurocykler som fx verdensmestercykler og fabrikscykler. Også ”almindelige” men specielle motorcykler vises; fx den første Honda som vandt ”Novemberkåsen” 2008 med Carl-Johan Bjerkert samt hans udstyr fra netop dette løb.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

Hverdage
8.30-15
Lørdag
10-15
Søndag
10-14

Åbningstider

Læs mere