Leksands Golfklubb

Del artiklen her

Leksands golfklubs 18-hullersbane i Dalarna er skabt af den kendte golfbanearkitekt Nils Sköld. Samtlige greens blev ombygget 1993-1996, og baneforløbet er delvis ændret. Det er en kuperet og velplejet golfbane med en masse vandhuller, som venter greenfee gæsterne. Desuden ligger der et idyllisk bondemuseum på området.

Banebeskrivelse

Leksands GK kan tilbyde en kombineret skov- og parkbane, fint placeret i kuperet terræn. Beliggenheden ved Limsøen bidrager til frodige, grønne omgivelser, og de mange områder med siv udgør en ekstra udfordring på banen. De lokale råder til strategisk spil fremfor aggressivt vovemod. 18-hulsrunden afsluttes med et smukt par 4 hul, hvor drivet slås over en dam, og klubhuset ligger bagved green. I tillæg til dammen sørger fire bunkers for, at du holder fokus til det sidste.

Banen blev indviet i 1984, og i årene 1993-1996 udførte man omfattende banearbejder, hvor blandt andet samtlige greens blev bygget om.

Træningsfaciliteter

Leksands GK har en stor driving range samt to træningsgreens, hvoraf den ene er perfekt til chip og pitch træning. Desuden har klubben en træningsbunker og en mindre korthulsbane.

Klubhuset på Leksands GK ligger i en gammel bondegård, Pros Lars gården. På området findes en anden gård, Fält Gerdas, som er et museum fra 1800-tallet – og værd et besøg. Der boede Fält Gerda indtil begyndelsen af 1900-tallet. I dag benyttes gården til flere forskellige formål. Blandt andet kan man få en kop kaffe efter 9 huller. Golfkroen inde ved klubhuset byder på dejlig udsigt over banen, og proshoppen rummer det meste, man behøver i form af golfudstyr og tilbehør.

Overnatning

Klubben samarbejder med flere overnatningssteder i nærheden og kan tilbyde fordelagtige golfpakker. Se hjemmesiden for mere information.

Rutevejledning

Rutevejledning