En oplevelse for alle sanserne

Lakritsfabriken

Del artiklen her

Hos Lakridsfabrikken får man et fascinerende indblik i lakridsens særegen egenskaber. Her kan du smage føle, lytte og opleve lakrids i alle dens former. En anderledes oplevelse for alle sanser - og særligt interessante for den lækkersultne.

Tag på lakridssmagning

Lakrids har en sofistikeret smag, og lige er nu er lakrids særligt efterspurgt. Lakritsfabriken giver dig chancen for at lære mere om lakridsens historie, hvor den vokser, og hvordan den bliver bearbejdet. Sideløbende sørger Lakritsfabrikken for, att du kan smage dig igennem alle lakridsens former - fra rod til færdig lækkerbisken.
Du kan booke en rundvisning her.

Mere om lakrids

Lakridsroden (Glycyrrhiza glabra) kommer i fra en busk, som kan blive helt op til en meter høj og rødderne ti meter lange. Det er også derfor, de ligner små træpinde. Man må vente mindst tre år, før man høster dem. Selvom lakrids især er en populær spise i de nordiske lande som Finland, Sverige og Danmark, vokser selve roden primært omkring Middelhavet, Mellemøsten, Indien og Kina. For at blive til almindelig sød lakrids, males roden til pulver og koges op med sukker, sirup og rismel. Hvis man derimod hellere vil have saltlakrids, skal man også tilsætte salmiak.

Sortiment

På fabrikken kan du også købe en masse lakrids med hjem. Lakritsfabriken sælger bl.a. premiumæsker med sur, sød, salt og chokoladeovertrukket lakrids. Har du lyst til selv at prøve kræfter med at lave lakrids, kan du også købe lakridsrod, rå lakridsgranulat og lakridspulver.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

Man - Fre
10-18
Lør
10-14

Åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Lakritsfabriken