Stolte traditioner og keramik i verdensklasse

Keramisk Center Höganäs

Del artiklen her

Keramik-centret i Höganäs er en mødeplads for hele områdets kunsthåndværkere. Den smukke udstillings- og salgsbygning samler trådene og bygger videre på en mere end 200 års lang, stærk og stadig levende tradition for fremstilling af keramik.

Derfor kan du i keramik-centret i Höganäs se kunsthåndværk og brugskunst, skabt af kunstnere og krukkemagere fra hele det nordvestlige Skåne. Der er også en introduktion til områdets industrielle fortid med kulminer, lergrave og keramik-fabrikker – alt sammen ressourcer, som har været med til at forme dette kraftcenter inden for keramik i Sverige. Du kan møde gæsteudstillinger med keramik fra resten af Sverige eller hele verden for den sags skyld. Hvis du selv har lyst til at få fingrene i leret, er der et værksted, hvor du kan tage et kursus eller blot prøve at dreje en krukke op.

Keramik-centret er et naturligt startpunkt for dig, der vil købe en unik gave eller tage en runde i Skåne med keramik i hovedsædet. Herfra kan du søge videre ud i området med alle dets åbne værksteder.

Er du blevet sulten på turen?

Så husk, at der ikke er langt fra Keramik-centret til den torvehal, som er indrettet i en gammel og nu nedlagt keramik-fabrik. Engang var det der, hvor Höganäs berømte saltglaserede krukker blev brændt. I dag finder du delikatesser og lokale råvarer i bygningerne. Der er en lækker restaurant med en helt speciel atmosfære. Stedet er fyldt med uventede og spændende arkitektoniske detaljer. I bygningen finder du også en række keramikere og kunsthåndværkere. Lige uden for torvehallen finder du den sjove og anderledes Garage Bar, der, som navet antyder, ligger i en gammel garage.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

Tors-fre
11-17
Lør-søn
11-16

Åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Keramisk Center Höganäs