Leg og hygge i sneen

Hovfjället

Del artiklen her

En rigtig skiferie kræver ægte fjelde – og i Sverige finder du et af de sydligste fjelde, nemlig Hovfjället i Värmland.

PÅ ALPIN SKI I HOVFJÄLLET

Fra København er det kun omkring 600 kilometer, der adskiller dig og den grå hverdag fra legen i det hvide element midt i et smukt naturreservat. For lidt mere rutinerede skiløbere er der skam også tre sorte pister, og de øvrige pister indbyder til masser af fart og brede carving-sving.
Hovfjällets 15 pister hører ikke til blandt de stejleste i Sverige, men de er velpræparerede og meget begyndervenlige. For lidt mere rutinerede skiløbere er der skam også tre sorte pister, og de øvrige pister indbyder til masser af fart og brede carving-sving. Se pistekort over Hovfjället her.

PÅ LANDGREND I HOVFJÄLLET

Har man lyst til andet end alpint skiløb på sin tur til Hovfjället, så byder området blandt andet på 22 kilometer langrendsspor i utrolig smuk natur. Pak termokande og madpakke ned i rygsækken for derefter at glide frem i stilheden mellem snetunge nåletræer i den urørte natur. Det er en oplevelse, som slår det meste. Sammenlagt har Hovfjället 22 kilometer langrendsspor. Hovfjället er kendt for at tilbyde gode forudsætninger både til langrendsmotionister og eliteskiløbere.

SNESIKKERT

Det er altid en god fornemmelse at stå på ski i naturlig sne, og det har Hovfjället rigeligt af om vinteren, både i og udenfor bakkerne - også når det er snefattigt andre steder. Snekanonen står dog klar for en sikkerheds skyld, så mere snesikkert end Hovfjället bliver det ikke. Hovfjällets specialpakker er prisvenlige og komplette. Skipakkerne inkluderer overnatning, liftkort og sporkort. Hyttepakken gælder for hele 6 personer – perfekt for den store familie, to mindre familier eller vennerne. En skitur med børn og bedsteforældre giver god mulighed for oplevelser i sneen og hygge med varm kakao foran pejsen, så hvorfor ikke invitere mormor og morfar med?

SKISKOLE

Benyt lejligheden til at gå på ski- eller snowboardskole. De erfarne skilærere har mange gode tips både til nybegyndere og mere garvede skiløbere. Hovfjället arrangerer skiskoler med alpin, snowboard og langrend. Har du andre ønsker, så bare sig frem, personalet på Hovfjället prøver altid at hjælpe dig. Har du ikke eget skiudstyr eller vil du undgå at slæbe det med? Så gå ind på skiudlejningen, hvor du kan leje eller købe, præcis hvad du behøver til alpin, langrend, snowboard eller telemark. Og du får dit udstyr hurtigt og smidigt til en rimelig pris.

LÆS MERE OM HOVFJÄLLET

Læs mere om aktiviteter og vejret i Hovfjellet på www.hovfjallet.se. Her kan du også se billeder via stedets webcam og booke overnatninger i hytter.

Ski info

Antal lifter:
6
Antal pister:
15
Langrendsløb:
22 km
Snowparks:
1
Drop:
156 m

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
7
Blå pister
0
Røde pister
5
Sorte pister
3
Se pistekort

Inspiration fra

Hovfjället