Snesikker skidestination tæt på DK

Falköping

Del artiklen her

Ca. 4,5 timers kørsel fra København ligger det mindre og hyggelige skisportssted, Falköping Alpin. Det lille skiområde hører til blandt de allermest snesikre i Sydsverige.

De seneste år har Falköping Alpin faktisk været det allerførste, der har kunnet slå strømmen til på områdets fire lifter, som derefter har fragtet masser af vinterglade ski-gæster til toppen af Mössebergsbacken.

Kom i skiferiestemning med denne video fra Falköping.

PÅ ALPIN I FALKÖPING:

De lokale ildsjæle, der bestyrer Falköping Alpin, arbejder hele tiden med at skabe det bedste underlag i Sverige. Det betyder blandt andet, at det næsten kan garanteres, at du aldrig oplever is på de fire pister i Falköping, som spænder fra grøn til rød. Der findes fire pister og tre lifte, og skimulighederne er perfekte for nybegyndere, eller for dem som bare vil prøve formen af uden at skulle rejse alt for langt. Mandag, onsdag og fredag tilbyder Falköping Alpin også aftenskiløb kl. 17-21 for dem som vil have endnu mere ud af skiløbet. På Falköping Alpin er der også mulighed for skiskole, både privat eller i gruppe. Se mere info om Falköpings skiskole her.

LANGREND:

Er det din første gang på ski og har du lyst til at snuse til langrend, er Falköping en super destination. De har flere forskellige mindre ruter, og du har derfor mulighed for at prøve en mindre tur på 2 km samme dag, som du står på alpin. To spor på 2,5 km er oplyste, og belægges delvist med kunstsne. Derudover findes der også både et fladt og et kuperet 5 km-spor, og et ca. 6 km langt spor, som er meget populært blandt langrendsløbere der træner til Vasaløbet.

AT BO PÅ DESTINATIONEN:

På toppen af Mössebergsbacken, ligger en lille camping og hytteby, hvor der er mulighed for overnatning. Hyttebyen ligger over skibakken med en fantastisk udsigt over Falköping. Og fra campingen behøver du kun gå 250 m før du er klar til at spænde skiene fast og suse ned ad pisterne. Du kan læser mere om Mössebergs Camping her. Andre overnatningsmuligheder kan man finde på Kurorten Mösseberg eller Hotel Falköping. Her finder du en liste over alle overnatningsmuligheder i Falköping.

LÆS MERE

falkopingalpin.com

Ski info

Antal pister:
4
Antal lifter:
4
Langrendsløjper:
5
Snowpark:
Ja
Drop:
80 m

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
1
Blå pister
1
Røde pister
1
Sorte pister
1
Se pistekort

Inspiration fra

Falköping