Lønneberg

Filmbyn i Småland

Del artiklen her

Besøg Filmbyn i Småland med informationer og illustrationer om indspilningerne af Emil fra Lønneberg. Se også hvordan planerne for et fremtidigt filmhus i Mariannelund skrider frem.


Astrid Lindgren satte Mariannelund på verdenskortet, da hun lod Emil hejse Ida op i flagstangen for at se ”helt til Mariannelund”. Egnen blev location for de film, der blev indspillet om Emil og alle hans skarnstreger.

Filmbyn i Småland er begyndelsen til noget stort, for det er nemlig i Mariannelund, at verdens første innovative og moderne børnefilmmuseum Filmernas Hus skal bygges. I det 400 kvm store Filmbyn i Småland finder du information om dette, men også om Katholt, Bullerbyen og alle de andre indspilningssteder i området omkring Vimmerby og Mariannelund. Statister fortæller om indspilningerne, der er udstillet rekvisitter, og børnene har deres eget legerum, hvor de kan klæde sig ud. Man har opbygget tidstypiske miljøer, så du kan se, hvordan der så ud i en dagligstue i 1970’erne, da Emil-filmene blev vist på TV. I Filmbyn i Småland er der også mere information om det spændende fremtidige projekt samt en visualisering af Filmernas Hus. Filmene om Emil i Lønneberg vises hver dag som en del af udstillingen, hvilket er meget populært både hos børn og voksne.


Indspilningssteder (2 timer)

12 locations er afmærket på et kort. Besøg stederne og se hvor doktoren holdt til og måske det allervigtigste, Emils hjem Katholt (Katthult), som ligger i byen Gibberyd. Find vej ved at hente appen, som fører dig til de afmærkede locations. Hvert sted er der skilte med QR-koder med mere information om pladsen. Se filmklip hvor statister, filmfolk og de lokale fortæller om, hvad der skete under indspilningerne. Appen hedder ”Filmbyn i Småland inspelningsplatser”, og du henter den i App Store eller Google Play.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbent og entré

16. jun - 30. aug
Tir-søn
Voksen
50 SEK
Børn u. 15
Gratis
Studerende
30 SEK

Åbent og entré

Læs mere