Nordsverige, inklusiv det storslåede og vidtstrakte Lapland, er helt unikt. Tænk bare på: Hvor ellers kan I bo på et Ishotel?

Nordsverige og Lapland

Hvor ellers i verden kan I sidde rundt om lejrbålet sammen med samisk guide, mens I udveksler historier om dagens eventyr med hundeslæde og smager på lokale delikatesser? Eller bare stirre målløst på Nordlyset på observationsstationen, Aurora Sky Station.

Glæd jer til at prøve at fiske med flue efter kæmpestore laks eller arktiske fjeldørreder under sommerens midnatssol, eller til at snøre vandrestøvlerne og prøvekræfter med den verdensberømte vandrerute Kungsleden.

Byerne Luleå og Kiruna, begge to nord for polarcirklen, er de sidste to større poster med civilisation, moderne faciliteter og komfort - kun nogle få minutter fra noget nær den sidste ødemark i Europa.

I kan opleve Nordsverige på en helt særlig måde ved at tage Inlandsbanan fra Kristinehamn i Värmland til Gällivare i Lapland. Turen kan gøres på 2 dage, men de fleste bruger flere dage på oplevelsen. Vælg f.eks. en af de 9 ”Tog+Hotel” pakkerejser med tog, hotel og aktiviteter eller rejs på helt egen hånd med Inlandsbane-kortet. Undervejs gør toget stop ved de mange spændende attraktioner og til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter.

Der er ganske enkelt ingen andre steder som Nordsverige og Lapland.

Hvis du skal stå på ski, så kom til Nordsverige

På ski i Nordsverige

Vi anbefaler

Oplev Nordsveriges natur

3

Michelinrestauranter

4

lystbådhavne

470

km cykelsti

4532

hotelværelser

Se filmen

Skal du også en tur med snescooter?

Det skal du se

Nordsverige

Lapland

Björkliden

Norrbotten

Riksgränsen

Jämtland-Härjedalen

Åre Lofsdalen Vemdalen

Nordsverige

Rejs højt mod nord i Sverige og du vil blive belønnet med sikkerhed for store mængder dyb pudderagtig sne, frost- og stjerneklare aftener.

Åre Björkliden Lofsdalen Riksgränsen Vemdalen